Wiklunds tar nya grepp i Småland

Wiklund Trading stärker upp både försäljning och eftermarknad i Småland. Mattias Svensson, som har närmare 15 års erfarenhet av Yanmar och Kramer, har anställts som säljare och två nya servicepartners har anslutit.

För de flesta Yanmar och Kramer-kunderna är Mattias Svensson ett välkänt ansikte. Han har sålt maskiner från de båda tillverkarna på HM Maskin sedan 2006. Förra året valde dock bolagets ägare att gå skilda vägar och bolaget lades ner. Istället satsade Wiklund Trading, som är importör i Sverige för både Yanmar och Kramer, att fortsätta i egen regi i Smålandsregionen och anställde Mattias Svensson för att sköta försäljningen.


Mattias Svensson

Nu har även två servicepartners blivit klara. Det är Maskinservice i Vetlanda AB och Tholmarks i Jönköping. Maskinservice i Vetlanda AB startades 2012 och sysselsätter i dag sju personer på heltid och ytterligare mekaniker ska rekryteras i och med det nya uppdraget som servicepartner. Företaget jobbar med service och reparationer av entreprenad- och lantbruksmaskiner. Flera av mekanikerna har erfarenhet av Terex (som numera är Yanmar) sedan tidigare och det var på den vägen som samarbetet mellan de både företagen kom till.
– Vi började få fler och fler förfrågningar om Terex och Kramer-maskiner och tog då kontakt med Wikund Trading för att diskutera ett samarbete, berättar verkmästare Erik Steen.

Snabbt stod det klart att Maskinervice i Vetlanda var den servicepartner som maskinhandlaren behövde i regionen och ett samarbete inleddes.
– Vi kommer jobba både med nyutrustning, service, fältservice och reparationer samt reservdelsförsäljning, vi kommer ha de vanligaste reservdelarna hemma på lager, säger Freddie Lantz, vd och delägare.

I Jönköping har Wiklunds även knutit till sig Tholmarks, som i grund och botten är ett maskinuthyrningsföretag och som komplement i den egna verkstaden kan erbjuda service av både Yanmar och Kramer. Företaget har flera egna maskiner från både Yanmar och Kramer och har därmed stenkoll på produkterna. Tanken är att Tholmarks ska ta sig an de enklare och snabbare uppdragen från kunderna i Jönköping och närområdet. Hos Tholmarks kommer även demomaskiner från Yanmar och Kramer att finnas. Provkörning av dessa bokas genom kontakt med Mattias Svensson. Service kan bokas direkt via respektive servicepartner.
– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Wiklunds, vi har lång och positiv erfarenhet av deras produkter, säger depåchef Björn Larsson.

 

 

Fler nyheter

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort!